Kapsayıcı Doğa 2: Özel Gereksinimli Çocuklarla Neler Yapabiliriz?- Katia Hueso ile Online Seminer
Madrid,İspanya’daki Pontificia Comillas Üniversitesi’nden Doğa Eğitimi ve Özel Gerekinimli Çocuklar konusunda uzman Dr. Katia Hueso ile 14 Ocak’ta yeniden çevrimiçi seminer gerçekleşiyor. Seminer özel gereksinimli çocukları doğayla buluşturmak isteyen veya bu konuya ilgi duyan tüm yetişkinler içindir (ebeveynler, öğretmenler, kamp liderleri, doğa sporları eğitmenleri, terapistler, aileler…)
Eğitmen: Dr.Katia Hueso
Tarih: 14 Ocak Salı 2025
Yer: Online
Saatler: 19.00-20.30 arası
Seminere katılım ücreti 1250 tl (34 euro) olup katılım belgesi içermektedir. Katılımcı sayısı sınırlıdır. 1 saat sunum, yarım saat soru-cevap bölümü’ne ayrılacaktır. Türkçe çeviri yapılacaktır. Kayıt için son başvuru tarihi 11 Ocak’tır.
10 üniversitesi öğrencisi için ayrıca 70% burs sağlanacaktır, burslu ücret 375tldir. Burs başvuru formuna buradan ulaşılabilmektedir. Burs için son başvuru tarihi 28 Aralık’tır.
Bu seminer bir önceki çevrimiçi seminerin devamı niteliğinde olup daha detaylı ve somut örrnekler üzerinden gidilecektir. Özel gereksinimli çocukların, doğada olmaktan keyif almaları ve bu deneyimin faydalarından yararlanmaları için doğada kapsayıca oyunlara giriş yapılacaktır. Seminerin alt başlıklardan bazıları şu şekildedir:
Farklı engellilik türlerine (fiziksel, duyusal, bilişsel...) yönelik kapsayıcı oyunlar
Çoklu engellilere/karma gruplara yönelik kapsayıcı oyunlar
Seminerde ayrıca örnek durumlar üzerinde konuşulacaktır. Doğanın birçok düzeyde kapsayıcı bir ortam olduğunu ve olanaklar sağladığını anlamak, engelli insanlara eşlik edenlerin üzerindeki yükü de hafifletecektir. Ailelerin ve uygulayıcıların doğayla daha derin bir düzeyde bağlantı kurmasını kolaylaştırmaya yardımcı olacak ipuçlarına ve oyun fikirlerine verilecektir.
Ön kayıt Formu Kayıt için son başvuru tarihi 11 Ocak’tır.
Burs başvuru formu Kayıt için son başvuru tarihi 28 Aralık’tır
Eğitmen hakkında:
Katia Hueso-Kortekaas Hollanda’daki Leiden Üniversitesi'nden Biyoloji Yüksek Lisansı mezunudur ve Barselona Üniversitesi'nden Toplum ve Kültür alanında doktora derecesine sahiptir. 1994 yılından bu yana çevresel ve sürdürülebilir kalkınma konusunda Avrupa, Amerika ve Afrika'nın çeşitli ülkelerinde danışman olarak ve Madrid'deki ICAI / Pontificia Comillas Üniversitesi’nde misafir yarı-zamanlı profesör olarak çalışmaktadır. İspanya’daki farklı üniversitelerde doğa eğitimi üzerine dersler vermektedir.
2011 yılında İspanya’nın ilk modern doğa anaokulu “Saltamontes” Doğa Oyun Grubu’nun ortak kurucularındandır ve kısa bir süre sonra da Kapsayıcı Doğa Girişimi’ne ön ayak olmuştur. Bu girişim, engelli çocukları olan ailelerin doğayla temasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.
Kendisi Uluslararası Orman Anaokulları Ağı “Doğanın Çocukları Dünya Çapında Elele” (Children of Nature Worldwide Hand in Hand) elçisidir.
Öğretim görevlisi ve uluslararası eğitmen olan Katia aynı zamanda doğa konusunda 4 kitabın yazarıdır:
“Biz Doğayız” (2017) “Açık havada oynamak” (2019), “Doğada eğitim” (2021) ve “Bizi Gözetleyen Doğa” (2024).